14.9.12

magmada bile iş bulamam, ben!




Anladım ki bana ne İstanbul il çerçevesinde ne Türkiye'de ne dünyada ve hatta uzayda bile iş yok!!! Yok yok abartmıyorum, magmada bile iş bulamam ben. Evet okulu bitireli 1 yıl oluyor. 2 aylık da bir iş tecrübem var sonrası da malum kpss hazırlığı. Sonuç elde var sıfır! Ulan bir ben mi kadersiz, şanssız bedeviyim anlamadım ki! Bir bakıyorum millet, okuldan mezun olur olmaz bir bankada işe başlamış bile. Ben gidiyim o kadar sınavlara girip mülakatlar geçeyim sonum havuz olsun! Ben şıp şıp yüzerken hatta o havuzda boğulurken millet, hop giriversin. Nasıl bir adalet nasıl bir ülke bu! Artık nefes alamıyorum, iş-siz-lik-ten!
Ha bir de şu atanamayan öğretmen problemi var ya ülkemizin, evet evet 7den 70e herkesin bildiği şu mevzu! Sanki memlekette sadece atanamayan ve iş problemi yaşayan mağdurlar onlarmış gibi gidip bir de asıl iibf''lerin hakkı olan kadrolara başvurmuyorlar mı nasıl iğreti oluyorum, anlatamam! Ben anca umut ağacına yeni bir mendil bağlamakla geçiriyorum, ömrümü! Sonra bir açıklanıyor, adam 97 puanla sözleşmeli memurluğa başvurmuş ve alt limit 60ken! Ya madem 97 puanın var "ulan başka bir yer mi kalmadı hay ben senin aklına.." nasıl demeyim!
Ben bu ülkede aklımı nasıl yitirmeyeyim!

14 yorum:

  1. puff. gerçekten iş arama süreci çok sıkıntılı ve genel olarak eş dost referansı kuvvetli oluyor. ne tarz bir şey bakıyorsun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başvurmadığım yer devlette, özelde de kalmadı :/ O referanslar şanslı insanlar için. Özelde daha çok muhasebe bakıyorum.

      Sil
  2. Allah yardımcın olsun Eliane :/

    YanıtlaSil
  3. sana senden daha beter olan birinden bahsedeyim.BEN :'(
    2 senedir işsizim üstelik iyi bir üniversitenin iyi bir mühendislik bölümü mezunuyum.kpss'ye de girdim son çare olarak ama bizden o kadar az alıyorlar ki bana bu puanla asla sıra gelmez.2 senedir çevremdeki insanlara laf anlatmaktan bıktım.
    -ee halen iş bulamadın mı?
    -ama yaşın geliyor başka meslek yap daha evlenip çoluk çocuğa karışacaksın
    -başla bir yerden (1000 tl ye günde 12 saat haftada 7 günden bahsediyoruz burada)
    ulan ing. mühendislik okumuşuz geldiğim hale bak daha neler neler bunlar en masumu.kusura bakma bu konuda çok doluyum çünkü işsizlik çok sancılı bir süreç.
    Allah yardımcımız olsun:/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o sorular yok mu insanı çileden çıkartır. Umarım en yakın zamanda bulabilirsin. Sonuçta benden daha iyi durumda gözüküyorsun. Olur mu hiç kusuru işsizlik kadar bunaltıcı ve can yakan bir şey yok. Amin inşallah bizim için de o kapılar, bir gün açılır..

      Sil
  4. çok zor bir durum işsizlik..yeterince yönlendirme yok meslek seçimi konusunda mesleklerde yığılma oldukça fazla o yüzden:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiki aklım olsa diye uzuyor gidiyor, o yüzden..

      Sil
  5. ben en boktan işe bile girme kararı aldım aynı germinal de ki gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yine de biraz daha şansını dene Kibritçi Kız, ben bir şekilde bu deneme kat sayılarıma katlanıyorum :/

      Sil
  6. hadi hadiiii bulursun iş üzülme.
    netten ve yüzyüze başvur her yere.
    net çok iyi.
    kariyer netten çalış.
    iş ayırımı yapma.
    sonra değiştirirsin işini.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bütün iş sitelerine üyeyim ve başvurmadığım ilan yok inan :/

      Sil
  7. annadım. belki de başvurduğun iş türlerini değiştirmelisin.
    bıkma. bulursun kii.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım dediğin gibi olur, deeptone. Zaten ilk önce burada duyururum :)

      Sil