8.9.12

dost kazığı nedir bilir misin?


Benimkileri yazmama şimdilik sayfalar yetmez ama henüz bu akşam benzer şeyler yaşayınca aklım geçmişe takılıyor. Ellerimin titremesi henüz geçmedi, yazarken zorlanıyorum. Yurtta kaldığım zamanlar, sabahları lavaboda yüzümü yıkarken yan taraftaki bir kız, kendi yanındakine o da kendininkine derken en sonunda hepsi dönüp bana bakarlardı. Bunun gibi başka şeyler de olurdu, tabii. Ama hepsi de benim için tanımadığım sadece "yurttaki o kızlardan" ibarettiler. Şimdi en yakınım sandıklarım aynı şeyi yapınca içimdeki hayal kırıklığını anlatmamın tarifi yok.. Böyle bir et kopar, derler ya canından. Onun gibi bir şey. Böyle zamanlarda hani en değer verdiklerimden bir darbe aldığımda ellerim buz tutar, istemsiz titrer. Engel olamam. Olamıyorum da.
Balkonu olan bir odam var. En değer verdiklerim dediklerim de balkondalar, ben de odadayım. Bir şey oluyor, benim hakkımda "aman yine nasıl da tripli" dediklerini duyuyorum, sonra da "ayy duydu mu acaba", diyip güldüğünü birinin. Devam ediyorlar, aldırmadan, susmadan. Biraz zaman sonra giyinip evden çıkmaya karar veriyorum. Derken biz de gideceğiz birlikte gideriz diyorlar ve ben tutamıyorum, kendimi. Başlıyorum içimdekileri dökmeye. Sonrası yine en çok kırılanın, canı yananın benim olmam.
Sevdiklerimizin başka yüzünü görünce tekrar eskisi gibi onlara bakabilmek nasıl olur, hiç bilmiyorum. Zaten şuan düşünemiyorum da.
Ve hayatın bana öğrettiği en önemli şey: "her yüzüne güleni dost, yanında yürüyeni yoldaş sanma!"

10 yorum:

  1. Bu aralar yeterince yorgunsun miss eliane. Yaşadıklarına artı olarak geçmişte olanları eklersen çok yıpranırsın. Ki o et kopması denen, can dediklerinin can yakmasının ne olduğunu biliyorum. Neyseki aldığın güzel bir ders var. Bundan sonra yakamazlar ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de nasıl derdibolgızıl. Nefes almaya öyle çok ihityacım var ki ama hep mi bir şey olur. Oluyor işte. Bu dersi alalı yıllar oluyor, hep aynı :/

      Sil
  2. Bendensin gene..Benim dostum dediğim hatta dost ne ya kardeşim dediğim uğruna dualar ettiğim bile arkamdan neler yaptı..Okulda en yakın arkadaşım olan kız sırf sevdiği oğlan beni seviyor diye beni bu sene okulda dışladı ve dışlattı koca okulda tek kaldım ve çocuğu reddettiğim halde..Ve daha çok şeyler..Yüreğimden et kopmadı benim tüm yüreğim koptu sevdiğim kişi "Seni çok seviyorum" derken bir günde ben seni o kadar sevmedim dedi üstüne dedem öldü amcam can çekişiyor..Etim kopmadı benim güveneceğim kimsem yok kalbimi parça pinçik bıraktılar..Ama mutluyum Eliane artık ben içimde yaşıyorum.Umarım senin için her şey düzelir..Gerçekten yüzyüze tanımasam bile isterim bunu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar aciz ki insanlar hangi yüzleriyle karşılaştığımızı bile unutuyorum. Aynı şekilde sınıf arkadaşım 4 yılımı paylaştığım canım dediğim başka bir arkadaş bulunca kendine, "sen benim günlerce görüşmeyip bir mesajıyla sevindiğim insanlardan olmadın" dedi, hiç unutmuyorum, yaşattıklarını. Özellikle üniversitede çok oluyor, bütün bu sahte dostluklar ama hep mi beni, bizi bulur, bilmiyorum. Hiç vazgeçme Gülnihal hayatın ne getireceği belli olmaz, güvenmek tabi ki çok zor ama yine de vazgeçme. Umarım senin için de her şey düzelir. Aynı duyguları paylaşıyoruz, seninle. Birbirimizi tanımasak da o çok dost gözükenlerden çok daha samimiyiz, bence. Umarım bir gün yüz yüze de karşılaşırız..

      Sil
    2. Vazgeçmeyeceğim.O bana öyle dediğinde çok kötü oldum.Herşeyden vazgeçtim gibiydi bir ölü gibi evde dolanıyordum.Ama anladım ki hayır vazgeçmek yok.Devam etmek gerek.Belki bu kadar şey iyi günler için dedim.Üzülmüyorum ,isyan ediyordum hep ah beni buluyor falan artık etmiyorum olacak varsa oluyor..Bence de öyle ve inanırmısın blogdan tanışıp 8 yıldır arkadaş olduğum insan bile var :)Kısmet olursa bir gün tanışırız inşallah ..

      Sil
    3. Zaten o yaptığı şeyle doğru insan olduğunu kanıtlamış. Elif Şafak'ın bir sözü var; "Bir gün hayatına birisi girecek ve o gün daha öncekilerle neden işlerin yürümediğini anlayacaksın." O yüzden hiçbir şey için geç kalınmış değildir. Oo çok güzelmiş, sen blog aleminde baya eskisin anlaşılan :) İnşallah çok isterim :)

      Sil
    4. Ben lise yıllarımda başladım ara ara açıp kapıyordum başka yerlerde o zaman uzun süreli açtığım yerdeki blogumdaki arkadaşımla hiç kopmadık hatta bugün oda yeni blog mu açsam falan dedi bana :)

      Sil
    5. Çok da güzel olmuş, açsın tabii blog gibisi var mı :)

      Sil
  3. Benim de bazı arkadaşlarımla yaşadığım sorunlar oldu. Tabi ki insan üzülüyor, o kadar emek, zaman harcanmış bir bağ kurulmuş. Ama beni öldürmeyen şey güçlendirir diye düşünüyorum kötü bir şey yaşadığımda. Artık daha güçlüyüm diyip, hüznümü silip atıyorum yüzümden. Sevgiler ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkesin başına bir kez olsun geliyor, galiba. Ne güzel bir söz değil mi iyi geldi öyle düşününce. Sevgiler, kedicik :)

      Sil