25.9.12

bim bam bom artık benim de bir işim var! :)

Karşınızda ön muhasebeden hallice kasa sorumlusu olan Eliane!  :) Sonunda şeytanın bacağını kırdım! Zaten bu gidişle sadece bacağını değil tüm kemiklerini kıracaktım da neyse ki gerek kalmadı :) Şimdi bugün, sabah 11de iş görüşmem vardı. Eve de yürüyerek 20dk mesafede. Bir plazanın giriş katı. Kalktım gittim. Danışmada bir kız, bu da nereden çıktı der gibi süzdü azıcık. Sonra haber verdi, insan kaynakları beyefendiye. Ben her iş görüşmesi gibi bunda da temkinli davranıp 10-15 dk erken gitmiştim. + bonusumdan olmayayım değil mi :) E bekletmek de adettendir. Derken insan kaynaklarının yolunu tuttum. Artık iş görüşmesi ve mülakatlarda işten çok deneyim kazandığımdan rahat bir görüşme oldu, benim için. insan kaynakları beyefendi bir güzel sorguya çekti, ha bir de en anlamadığım olay, zaten önlerinde cv'm olmasına rağmen ekstra şirketin iş başvuru formunu doldurtmaları, işte bunu hiç anlamıyorum. Neyse şimdi benim sırf cv'm kabarsın diye yazdığım bir stajyer yer var. Ablamın bir arkadaşı. Her yerde o kadar üstünde durulmamasına rağmen, buradaki ik beyefendi taktı, sorup duruyor. Ben de dürüst olmak gerekirse, orası daha çok kağıt üstünde bir yerdi, dedim. dürüstlüğün de böylesi yani :) Sonra hepi topu 2 ay tecrübem olan yere geldik, anlattım yaptığım işleri. Sonra neden işten ayrıldığımı. Kpss'yi duyunca puanı sordu tabii, ben de her yere söylediğim gibi kaydırma yaptım, dedim :) Ee ne yapayım ama sen sonra atanır gidersin muhabbetine gerek var mı şimdi? Burada biraz kurnazlık var :) 
Burası aile şirketiymiş, Türkiye'deki neredeyse her şirket gibi. Kurucunun eşi falan da oradaymış. İk beyefendi, kalktı cv'mi ona götürdü, konuştu falan. Ben hayretle bekliyorum. Sonra geldi, ben bir de muhasebe müdürümüzle görüştürmek istiyorum sizi, dedi. Müdürcüğüm dün gece 11e kadar çalıştığından henüz işe gelmemişti. Bugün içinde tekrar arasam gelir misiniz, dedi. Gelirim, dedim. E canıma minnet iki yürüyüp selülit eriteceğim fena mı? :)
Ve ikinci görüşmeden geleli yarım saat oluyor. İşe alındım! dım dım dım!
Bu sefer daha rahat yola koyuldum. Girince içeri, danışmadaki kız şaşkın şaşkın bakıyor. İkinci bir görüşmem var, onun için geldim, dedim. Yine 10dk önceden oradayım. Ve yine bekliyorum. Neyse geçtim ik beyefendiyle görüşmeye, müdürcüğüm de orada oturuyor. İnanın gördüğüm en genç ve sanki yoldan geçerken oraya uğramış havasında bir müdürdü. Hatta ilk odaya girdiğimde herhalde bu da iş görüşmesine gelmiş sandım. Siz düşünün! Sonra ik beyefendi bizi tanıştırdı, konuşturdu kendince. Ben gayet coolum, zaten yapacağım görüşmeyi yapmışım deyip soramadığı soruları cevaplıyorum, falan. 3dk içinde bitmiştir, herhalde konuşma. Müdürcüğüm, ik beyefendiye dönüp "bizim için uygundur", dedi. Sanki bana o, demese de olurmuş gibi geliyordu, tamamen bir prosedür gibi. Zaten bu müdürü de 10 gün olmuş, işe alalı, ik beyefendi dediydi. Son olarak maaşı konuştuk, işte o biraz sıkıntılı, düşük bir maaş yani. İk beyefendi, olayı şöyle açıkladı. Bir kızcağız varmış, onun deyimiyle. Şuan benim yapacağım işe de o bakıyormuş, benden bir üst konumda yani. İşte o kızcağız çok düşük bir maaşla başlamış sonrasında da ciddi bir artış olmamış maaşında. O yüzden bana istediğim rakamı verirlerse ona haksızlık olur hesabı yaptı. (bu arada bana işi bu kızcağız gösterecekmiş) Ben de kabul ettim sonuçta deneyimlenmem için böyle olması gerekiyor. Hem ik beyefendi sizin performansınıza göre maaşınız da artar, dedi. Ha bir de ben bu pozisyonda başladım diye sabit kalacağım diye bir şey de yok, başka pozisyonlara da geçebilirim zamanla yani. Bu da benim için yine +bonus.
En güzel yanıysa cumartesinin tatil olması! Lay lay lay! :) Hiç böyle bir iş bulmamıştım, daha önce :) Diğer günler, 8.30 - 19.00 arası, eve de yakın daha ne isterim! :)
Yarın belgeleri teslim edip, perşembe sabah iş başı yapıyorum! :D
Ve gelelim birkaç soruna. Şimdi ben buradaki işleyişi bilmiyorum, giz diye bir program kullanıyorlarmış, e onu da daha önce hiç kullanmadım. Sonra bu kızcağız doğru düzgün bana işi gösterecek mi? Hiç kıskançlık, fesatlık çekecek durumda değilim. Hem bulmuşum ne güzel işimi etliye sütlüye karışmadan gidip gelmek istiyorum. Burası şirketin genel merkezi, idari kadro baya geniş. Ben de herkesle öyle samimi olayım, arkadaş olayım istemiyorum. İş hayatı malum biraz sıkıntılı. Dedikodusu, kıskançlığı bitmez. Ne yapmalıyım, ne mesafeli ne de candan olmak istiyorum. Biraz akla ihtiyacım var???

14 yorum:

  1. Canım hayırlı olsun gözün aydın :)Umarım yeni işinde hem patronlarınla hemde diğer elemanlarla aran güzel olur.Mesafe her zaman biraz iyi.En azından işte ki kimseye sır verme sonra asla onların verdiği bazı akılları dinleme örneğin;off baya düşük maaş sen buradan daha iyilerini hak ediyorsun (ki hak ediyorsun :D) bence başka iş bak-- tata sakın uyma haa gerçekten iş bulup kendini garantiye alırsan tüy ama yoksa sen bir çıkarsın kendi arkadaşları girer falan öyle :)
    Tekrardan tebrik ederim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim çok teşekkürler :) Çok haklısın kimseye kulak asmamalıyım. Bi'tanesin sen umarım daha iyisi de yakın gelecekte olur :)
      Çok çok saol, umarım anlatacak iş maceram olmaz :)

      Sil
  2. ha haaaa heeeeyooooo sevindim iş bulmana.
    ay bişi yapman gerekmiyor ki bence.
    doğal ol bence.
    ama evet mesafeli olmak daha iyi.
    hemen kaynaşma işte.
    çalışkan ve sessiz iyi ki.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler deeptone ben de çok sevindim ama hala şaşkınım :)
      Evet çalışkan ve sessiz, benim gibi car car konuşan bir kız için en iyisi :)

      Sil
  3. İş hayatına atılamamış gariban bir öğrenci olarak tavsiye veremem ama kocaaaaaaaaaaamaaaaaaaaaaan şans diliyorum sana :)
    Hayırlı olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur mu öğrencilik candır! En güzel zamanların :) Çooook çok teşekkür ediyorum, ben de :)

      Sil
  4. tebrik ederim.geçen gün magmada bile bulamam diyordun ama neredeyse evinin yanında bulmuşsun :)
    darısı benim başıma inş. tez zamanda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha gerçekten de öyle demek ki bir isyan etmek gerekiyormuş :)
      Amin Müge umarım sen de en yakın zamanda bulursun :)

      Sil
  5. Hayırlı olsun gerçekten çok sevindim senin adına.
    bizim işyerimizde akrabalarla dolu ve hepsi birbirinden kıskanç , dedikoducu . en küçük birey benim diye bütün işi bana atmaya çalışıyorlar!
    gerçekten mesafini korurusan ,dedikodu yapmaya çalıştığında da engelersen sanırım daha huzurlu olacaksın . fazla samimiyetin her zaman bir şeyi çıkıyor.
    çok mutlu oldum
    ,ş hayatında başarılar dilerim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Nesrin :)
      İşte öyle insanları hiç anlamıyorum.
      Tavsiyelerine uyacağım, inan şimdiden çok faydası oldu.
      Umarım, başarılı olurum ben de :)

      Sil
  6. yeni işin hayırlı olsun cnm umarım herşey dilediğin gibi olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, her şey güzel olsun umalım :)

      Sil
  7. Tebrikler, yeni işin hayırlı olsun. :) İş hayatına yeni başlamış birisi olarak pek tavsiye verebilecek konumda değilim; ancak benim de anladığım kadarıyla bir iki kişiden başkasının sözüne 'he' deyip geçmek lazım. :)

    Umarım her şey gönlünce olur. Başarılar. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, Mshn :) Benden daha tecrübeli olduğun kesin, o zaman. Aynen öyle hiç kim kiminle nerede dinleyecek durumda da değilim, zaten. Yarın ilk gün anlatırım olanları, bakalım :)

      Sil